Bezár

2020

December_20-25_2019_11

70 éves Karunk partnere, a Southwest University of Science and Law

70 éves Karunk partnere, a Southwest University of Science and Law

2020. szeptember 29.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyik kínai partneregyeteme, a csungkingi Southwest University of Political Science and Law idén szeptemberben 70 éves. Ezen évforduló alkalmából az egyetem vezetősége egy nagyszabású nemzetközi online konferenciát szervezett, amelyre Egyetemünk és Karunk vezetőségét is meghívták a magyar felsőoktatási intézmények közül egyedüliként.


A SWUPL felkérte Prof. Dr. Rovó László rektor urat, illetve Prof. Dr. Görög Márta dékán asszonyt, hogy tartsanak egy-egy rövid beszédet, valamint egy tudományos előadást, amelyek videófelvételét a konferencia tervezett napján, azaz szeptember 20-án vetítették le a csungkingi campusban.


A rektori köszöntő beszédet Prof. Dr. Széll Márta rektorhelyettes asszony tartotta.


Nevtelen_melleklet_00013


Prof. Dr. Görög Márta pedig a szellemi tulajdon jogállásáról és az azzal kapcsolatos jellemzők különbözőségéről beszélt a kutatóintézetek, valamint a privát szektor vonatkozásában.


Nevtelen_melleklet_00010


A konferencia hozzájárult az Állam- és Jogtudományi Kar nemzetköziesítéséhez, a kínai kapcsolatok ápolásához és a két egyetem közötti együttműködés fejlesztéséhez.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek