A Doktori Iskoláról


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolája 2002-ben alakult. Az ezt megelőző időszakban, 1994-től egyéni doktori képzés folyt a karon.

A Doktori Iskola az érdeklődőknek összesen 9 különböző doktori programban nyújt lehetőséget doktori tanulmányok és kutatás folytatására. A programokat programvezetők irányítják, az egyes programokon belül témavezetők segítik a doktori hallgatókat kutatásaikban. A doktori témavezetők száma magas, a neves egyetemi tanárok mellett a nagy tapasztalattal rendelkező docensek és a docensek ifjabb generációja is ellát témavezetői feladatokat. Minden érdeklődőnek tudunk a témaválasztásának megfelelő konzulenst biztosítani.

A doktori programok, a meghirdetett kutatási témák széles tudományos területeket ölelnek át. Ezért nemcsak a jogász szakon, hanem a közigazgatási, a munkaügyi vagy társadalombiztosítási, a nemzetközi tanulmányok vagy politológia mesterképzésein végzetteket is fogadni tudjuk, ha valamelyik felkínált kutatási terület mellett kötelezik el magukat.

 

Az állami ösztöndíjas hallgatók mellett évről évre egyre nagyobb számban kezdik meg doktori tanulmányaikat a munkaerőpiacon jelenlévő, költségtérítéses hallgatók. A nyugat-európai trendeknek megfelelően a magyar munkaerőpiacon is egyre nagyobb értéke és jelentősége van és lesz a komoly szakmai befektetéssel elért PhD-fokozatnak, úgy az állami, mint a magánszférában.

 

A Doktori Iskolában idegen nyelvű doktori képzés is működik, melyben külföldi hallgatóknak is lehetőséget biztosítunk a fokozatszerzésre. Itt nemcsak a Doktori Iskola oktatói, hanem időnként neves külföldi vendégprofesszorok is tartanak idegen nyelvű (jellemzően angol nyelven) kurzusokat.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00