Szeged_mntzs

Miért érdemes Szegedet választani a jogi képzésért?

Nálunk minőségi, kiscsoportos képzést kaphatsz

Nálunk tartalmában és szellemében is új képzési terv alapján készülhetsz fel – az európai egyetemeken egyébként legrégebb óta oktatott – jogászi hivatásra. 2017-ben megújult képzésünkben számos előadást kicsoportos szemináriumokkal váltottunk fel, hogy még közelebb hozzuk Hozzád szakmánk műhelytitkait. Nem kell többszáz fős jogász évfolyam előadásokra járnod! Válassz minket, és minőségi, kiscsoportos képzést kaphatsz, tanulmányaidat pedig az Igazságügyi Minisztérium vidéki hallgatóknak nyújtott ösztöndíjaiból támogathatod.


Minden hallgatónk gépteremben tanulhatja a jogi adatbáziskezelést és informatikát

Nálunk – az országban egyedülálló módon – két féléven keresztül minden hallgatónk gépteremben tanulhatja a jogi adatbáziskezelést és informatikát. Mi vagyunk az egyetlen jogi kar, ahol a végzős joghallgatók szakmodulokba járnak, és az utolsó két félévben csak az általuk választott speciális bűnügyi, magánjogi, üzleti jogi vagy nemzetközi jogi tárgyakat tanulják.


Széles választék szakmai gyakornoki programunkban

Szakmai gyakornoki programunk keretében egy teljes félévet tölthetsz igazságszolgáltatási, közigazgatási szerveknél, nagy cégeknél (mint pl. a Mercedes Kecskemét), valamint szegedi, sőt fővárosi nagy ügyvédi irodákban is. Jogász diplomád mellé már az egyetemi éveid alatt angol, német vagy francia jogi szakfordítói képesítést is szerezhetsz.


Jogi profilú nemzetközi tanulmányokra vagy politikatudományokra is jelentkezhetsz

Mindkét szakunkon kiváló oktatógárdától tanulhatsz, kis létszámú évfolyamokon. A mi képzésünk mindkét szakon erős jogi profillal rendelkezik, ami növeli a diplomád gyakorlati hasznosíthatóságát. Az alapképzés elvégzése után mesterképzésünkön folytathatod mind a nemzetközi tanulmányokat, mind a politikatudományt. A nemzetközi tanulmányok mesterképzést magyarul, angolul és franciául is elvégezheted, valóban felkészülve arra, hogy a nemzetközi munkaerőpiac színpadára léphess.


Munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatás érdekel? Akkor Szeged!

A cégek munkaügyi szakemberigényének kielégítésére 25 évvel ezelőtt, először az országban nálunk jött létre ez a hiánypótló képzés. Ha országosan már bizonyított és egyben modern képzést szeretnél, nálunk a helyed! 2017-ben megújított, a modern munkahelyek igényeihez és elvárásaihoz alakított képzési tervvel, gyakorlatias, kiscsoportos foglalkozásokkal, géptermi órákkal és erős jogi profillal várunk, mind alapszakunkon, mind pedig mesterszakunkon.