Tudományos és Pályázati Hírlevél (2017/27.)

KONFERENCIÁK/WORKSHOP-OK, TUDOMÁNYOS ELŐADÁSOK

 

1. Meghívó EFOP-3.6.2-16-2017-00007 projektnyitó rendezvény szakmai konferenciára.

 

A szakmai konferenciával egybekötött esemény első felében a résztvevők megismerkedhetnek a projekt céljaival, a megvalósítás főbb irányvonalaival, a délutáni szekcióülések pedig arra adnak lehetőséget, hogy az egyes tématerületek kutatói megvitassák az elért eredményeket, és felvázolják a jövőre vonatkozó terveket.

 

Időpont: 2017. október 12. csütörtök 10:00 óra

Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza, 6720 Szeged, Somogyi u. 7.

 

Letölthető dokumentumok: Meghívó.

 

 

2. Meghívó a „Földtörténeti korok és az emberiség ideje - a paleontológia és a paleoantropológia 18-19. századi filozófiai és kulturális kontextusai” című konferenciára.

 

Helyszín: MTA Székház Kisterem (1051 Budapest, Széchenyi tér 9.)

Időpont: 2017. szeptember 22. péntek.

 

Letölthető dokumentum: Meghívó.

 

 

PÁLYÁZATOK

 

1. A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tudományos pályázatot hirdet 20 éves a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság címmel.

 

A pályázat célja, hogy olyan tudományos írásművek megalkotására ösztönözze az érdeklődőket, amelyek az adott tárgykört elemzik, értékelik és lehetőség szerint javaslatokat fogalmaznak meg az adott téma jövőbeni vizsgálatára, esetleges szabályozására nézve

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. november 22. 24.00

 

A pályamunkákat elektronikusan kell benyújtani a csiha.gabor@mku.hu és a dradamfarkas@gmail.com címekre történő együttes megküldéssel.

 

Letölthető dokumentumok: Pályázati felhívás.

 

 

MEGEMLÉKEZÉS

 

1. Balás P. Elemér a szegedi egyetem kimagasló egyénisége, egykori professzora volt. Nem alaptalanul nevezték őt az utolsó polihisztor magyar jogásznak, akiben a „kodifikátor, jogtudós, professzor és bíró” egy személyben jelent meg.

 

A megemlékezés teljes szövege az alábbi linken érhető el:

 

http://mta.hu/data/dokumentumok/ix_osztaly/Jubileumi megemlekezesek/Balas_P_Elemer_lev_tag_1883_1947.pdf


 


 

Hírlevelet összeállította:

Dr. Varga Norbert

a tudományos ügyek dékánhelyettese

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00