Tudományos és Pályázati Hírlevél (2017/29.)

KONFERENCIÁK/WORKSHOP-OK, TUDOMÁNYOS ELŐADÁSOK

 

1. Meghívó a Negyvenedik Jogász Vándorgyűlésre.

 

Időpont: 2017. október 26-27-28.

Helyszín: Szeged (részleteket lásd a mellékletben)

 

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és az mje@jogaszegylet.hu e-mail címre való elküldésével lehet legkésőbb 2017. október 5-ig.

 

A részvétel regisztrációs díjhoz kötött.

 

Letölthető dokumentum: Meghívó és jelentkezési lap.


 

2. Meghívó a „Társadalomtudományok a fiatal kutatók szemszögéből” című konferenciára.

 

Időpont: 2017. november 7-8.

Helyszín: Faculty of Social Sciences, University of Ss. Cyril and Methodius, Bučianska 4/A, 917 01 Trnava (Nagyszombat)

 

Jelentkezési határidő: 2017. október 15.

 

A részvétel regisztrációs díjhoz kötött, amelynek összege 40€.

 

Regisztrálni a következő oldalon lehet, a jelentkezési lap kitöltésével: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNFr_dN03nSeflNYJQK7p2G0O0k8b8whcQsWlhCDIIhSDHXQ/viewform

 

Letöllthető dokumentum: Felhívás.


 

3. Meghívó „ A jogi néprajz és a jogi kultúrtörténet új forrásai” című Jogi kultúrtörténeti és jogi néprajzi interdiszciplináris nemzetközi konferenciára.

 

Időpont: 2017. Szeptember 28–29.

Helyszín: PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (Szekszárd, Rákóczi u. 1., Paksi terem (fsz. 42.)

 

Letölthető dokumentum: Meghívó és program.

 

 

Hírlevelet összeállította:

Dr. Varga Norbert

a tudományos ügyek dékánhelyettese

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!