Tudományos és Pályázati Hírlevél (2018/23.)

KONFERENCIÁK/WORKSHOP-OK, TUDOMÁNYOS ELŐADÁSOK

 

1. Meghívó a Civilisztikai Tudományok Intézete által Kemenes Béla születésének 90. évfordulója tiszteletére megrendezésre kerülő konferenciára.

 

Időpont: 2018. május 17. (kedd) 14.00 óra

Helyszín: SZTE ÁJTK Kari Tanácsterem (6720 Szeged, Tisza Lajos krt 45. I. emelet)

 

A konferencia regisztrációhoz kötött, a határidő 2018. május 7. (hétfő). Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://docs.google.com/forms/d/1ETrGjvW5lZD1nZ08gpEnZGXOiwIEOOvUJ-X8ToiTplE/viewform?edit_requested=true

 

Letölthető dokumentum: Meghívó.


 

2. Meghívó a Nemzetközi Magánjogi Tanszék által megrendezésre kerülő „National sovereignty and regional economic integration: non-trade values and international trade” című konferenciára.

 

Időpont: 2018. május 3. (csütörtök) 9.30 óra

Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza, 110-es terem (6720 Szeged, Somogyi utca 7.)

 

Letölthető dokumentum: Meghívó.PÁLYÁZAT

 

1. Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Médiatudományi Intézete pályázatot tett közzé a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Állam- és Jogtudományi Szekciója kapcsán, ahol idén is meghirdettek Infokommunikációs Jogi Tagozatot.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. december 1. (kedd) éjfél

 

Letölthető dokumentum: Részletes tájékoztató. 

Hírlevelet összeállította:

Dr. Varga Norbert

a tudományos ügyek dékánhelyettese

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!