Rendezvények/Konferenciák

 „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerő-piaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” c. EFOP-3.4.3-16-2016-00014 sz. program keretében 2018. március 13-14-én Dr. Ondřej Filipec, a trnavai Szt. Cirill és Metód Egyetem Társadalomtudományi Kar Politikatudományok Tanszékének munkatársa a Politikatudományok alap- és mesterképzés hallgatói számára az Európai Unió politikai rendszerének és a közpolitika-alkotás folyamatának legfontosabb kihívásairól, a többszintű kormányzás és hatalomgyakorlás kérdéseiről tartott előadásokat. Az előadások során lehetőség nyílott egyedi megközelítések, kérdések interaktív felvetésére és az előadóval történő megvitatására.

 

Előadó: Gianluca Vagnarelli, tudományos munkatárs,University of Macerata

Házigazda: Juhász Krisztina


P10207231

 

Előadó: HARRACH ÁGNES svéd nyelvtanár, tolmács, műfordító

Házigazda: RÉVÉSZ BÉLA egyetemi docens

 

2016. március 1. kedd 17 óra - SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Társalgó (Tisza L. krt. 54.)

Budapest – 2015. október 16-án (pénteken) 11 órától az Igazságügyi Minisztérium és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös szervezésében Vladár Gábor emlékülést tartanak a Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében (Budapest VII. Városligeti fasor 17-21). Ekkor mutatják be a Vladár Gábor emlékkötetet is.

Konferencia beszámoló a Magyar Politikatudományi Társaság XX. Vándorgyűlése

5. paneljében elhangzott előadásokról „Az államiság változásai a XX. század végén és a XXI század elején: az állam szerepe korunkban”

2014. június 6-7-én Debrecen

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!