Rendezvények/Konferenciák

Előadó: Gianluca Vagnarelli, tudományos munkatárs,University of Macerata

Házigazda: Juhász Krisztina


P10207231

 

Előadó: HARRACH ÁGNES svéd nyelvtanár, tolmács, műfordító

Házigazda: RÉVÉSZ BÉLA egyetemi docens

 

2016. március 1. kedd 17 óra - SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Társalgó (Tisza L. krt. 54.)

Budapest – 2015. október 16-án (pénteken) 11 órától az Igazságügyi Minisztérium és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös szervezésében Vladár Gábor emlékülést tartanak a Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében (Budapest VII. Városligeti fasor 17-21). Ekkor mutatják be a Vladár Gábor emlékkötetet is.

Konferencia beszámoló a Magyar Politikatudományi Társaság XX. Vándorgyűlése

5. paneljében elhangzott előadásokról „Az államiság változásai a XX. század végén és a XXI század elején: az állam szerepe korunkban”

2014. június 6-7-én Debrecen

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb