Hallgatói poszterverseny: A koronavírus politikai és társadalmi következményei

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar

Politológiai Tanszéke poszterversenyt hirdet a kar hallgatói számára

a következő címmel:

 

A KORONAVÍRUS POLITIKAI ÉS TÁRSADALMI KÖVETKEZMÉNYEI

 

A COVID-19 pandémia példátlan kihívás elé állította a kormányokat és a nemzetközi szervezeteket. A járvány végéről és hosszú távú hatásairól nem rendelkezünk ugyan még pontos ismeretekkel, az már most egyértelmű, hogy gyökeres változásokat okoz az élet számos területén. A poszterversenyben résztvevő diákoknak a koronavírus okozta politikai, gazdasági és társadalmi válságra vonatkozó ismereteiket és elképzeléseiket kell megjeleníteniük áttekinthető, képekkel, grafikonokkal vagy térképekkel illusztrált formában. Olyan témák feldolgozását várjuk a pályázóktól, amelyek a pandémia következményeinek valamilyen társadalomtudományi aspektusát ragadják meg. Például:


- Milyen társadalmi feszültségeket és politikai konfliktusokat hozott felszínre a vírus megjelenése a nyugati típusú demokráciákban?

- Hogyan növekedett meg a nyilvánosság, a hiteles kommunikáció és a dezinformáció jelentősége a járvány során?

- Milyen új társadalompolitikai kihívásokat okozott a pandémia az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerekben?

- Erősítette vagy inkább gyengítette a nemzetközi együttműködést a COVID-19?

 

A pályázatra benyújtható a nevezett témán felül bármilyen politikatudományi témájú pályamű is.

 

Az eredményhirdetésre a Politológiai Tanszék PhD hallgatóinak 2021. november 25-i online szimpóziumán kerül sor, amire a pályázók meghívást kapnak.

 

A Politológiai Tanszék oktatóiból álló zsűri mind tartalmi, mind formai szempontból értékeli azokat. A legjobb pályamunkák díjazásban részesülnek.

 

Pályázati feltételek: Egy hallgató csak egy poszterrel nevezhet, de a versenyben csapatok is részt vehetnek. Az A2-es méretű poszterek elkészítéséhez a mellékelt sablon használata kötelező, az abban foglalt technikai paraméterek követése az érvényes pályázat feltétele.

Nevezni a meghirdetett címhez kapcsolódó bármilyen témával lehet, azonban a Politológiai Tanszék fenntartja a jogot, hogy a verseny szellemiségével nem egyező munkákat kizárja.

 

A végleges pályamunkákat 2021. november 21-én éjfélig kell eljuttatniuk Stumpf Péter Bence email címére: stumpfpb@juris.u-szeged.hu

 

Szeged, 2021. október 14.