Bezár

Jogklinika

Kommunikációs tréning a Jogklinikán!

Kommunikációs tréning a Jogklinikán!

2018. február 25.
2 perc

Az Igazságügyi Minisztérium jogász képzés színvonalát fejlesztő projektjének Jogklinika programja immár második éve igyekszik fejleszteni a szegedi jogklinika rendszert. E lehetőség kiváló alkalmat nyújtott egy olyan új képzésre, amelyre eddig nem került sor.


2018. február 15-én a jogklinika program keretén belül Berki Tibor, pedagógiai szakpszichológus, tréner, vezetésével egy 6 órás kommunikációs tréningen ismerhették meg a jelenlévők a kommunikáció újabb dimenzióit. A tréning során alapvető szituációs és közösségépítő gyakorlatok mellett, specifikusan sérülékeny társadalmi csoportokkal való kommunikáció fejlesztését célzó feladatokon vettek részt a jelenlévő oktatók és hallgatók. A tréning során beszélgettünk az előítéletekről, a jó és a rossz segítség formáiról, valamint a kapcsolatteremtés, bizalomépítés formáiról.

Mindennek szükségessége az elmúlt 12 év tapasztalatai nyomán világlott ki, hiszen a jogklinika oktatói és diákjai egyaránt találkoztak olyan helyzetekkel, amikor nem csak a szakmai tudásukra, hanem emberségükre, kommunikációs készségeikre is nagy szükségük volt. A sérülékeny csoportokkal való együttműködés, jogi segítségnyújtás egy összetett, komplex feladat, így annak minden aspektusára fel kell készíteni a résztvevőket. Erre kínált kihagyhatatlan alkalmat az elnyert projekt keretében megvalósult kommunikációs tréning.


A visszajelzések alapján a jelenlévők rendkívül hasznosnak tartották a tréninget, sőt javasolták, hogy, ha lehetőségeink engedik, gyakrabban szervezzünk hasonló képzéseket, gyakorlatokat., mivel ez nagyban elősegíti az ő személyes és szakmai fejlődésüket.

Kepek


Aktuális események

Kapcsolódó hírek