Bezár

Tudományos és szakmai munka

Beszámoló az Üzleti Jogi Intézet Tudományos Diákköri Üléséről

Beszámoló az Üzleti Jogi Intézet Tudományos Diákköri Üléséről

2023. április 13.
1 perc

Molnár Szabolcs az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Főtitkára tartott előadást "Az energetikai stabilitás szükségessége, avagy 14 perc felelőssége" címmel az Üzleti Jogi Intézet 2023. március 30-i Tudományos Diákköri Ülésén.

Az előadó bemutatta, hogy a világtörténelemben az energia szerepe mindig is jelentős volt. A jövőnk és az utánunk következő generációk szükségleteit úgy kell kielégítenünk, hogy a Föld 15 milliárd éves történelmében – ami jelen időskálánkon 365 nap, azaz 525 600 perc – kialakult környezeti állapotokat és megtermelt javakat, az elmúlt alig negyed óra tevékenységének árnyékában kell biztosítsuk. Vagyis a 14 perc felelőssége a jelen nemzedék vállát nyomja.


Kep_2.


Kep_1.


Az emberiség egyre fokozódó mértékben használ fel energiát mechanikai munkavégzésre, ipari célokra, fűtésre, világításra s ez a mai civilizáció fejlődésének egyik igen jellemző vonása. Az egyes országok lakosságának életszínvonala és az egy főre eső energiafogyasztás között kimutatható összefüggés áll fenn, a termelékenység szoros függvénye az egy dolgozóra eső kW-értéknek. Az energetika klasszikus műszaki szerepén túl az egyik legösszetettebb tudományág. Számos szakterület ismereteire épülő, komplex diszciplína.

Köszönjük, hogy elfogadta felkérésünket.



Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek