Bezár

2014

Újból elindult a Tutori Program az Állam- és Jogtudományi Karon

Újból elindult a Tutori Program az Állam- és Jogtudományi Karon

2015. július 21.
2 perc

Karunk vezetése a tavalyi évben dolgozta ki az alapjait, majd pedig útjára is indította a hallgatók beilleszkedését segítő rendszerünket, amely Tutori Program néven került ismertetésre a hallgatók körében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Programmal az első évfolyamos hallgatók mentorálását kívánjuk megvalósítani, melynek keretében a fő célkitűzés az, hogy egyfajta hidat képezzünk a középiskola és az egyetem között. Célunk megkönnyíteni az egyetemi életbe való beilleszkedést a tanulás, a követelmények és az elvárások terén.


Az átláthatóság és a személyes kapcsolatok erősítésének érdekében, az elsőéves joghallgatók kis csoportokra bontva kaphatnak naprakész információkat, segítséget a csoportjukhoz rendelt elsőéves Ph.D hallgatóktól (Tutoroktól).


A rendszer működőképességére, valamint a hatékony, közvetlen, időkorlát nélküli kommunikáció lehetőségére törekedve a Coospace felületén csoportbontásban létrehozott színterek állnak a résztvevők segítségére, kiemelve a fórum nyújtotta lehetőségeket.


A Tutori Hálózat működtetése féléves terv alapján valósul meg, melyben olyan programok kapnak helyet, mint:

  • az oktatás helyéül szolgáló, a város különböző pontjain található épületek, valamint diákok által kedvelt étkezési lehetőségek, helyek bemutatása
  • könyvtári beiratkozás, könyvtárhasználat ismertetése az SZTE Klebersberg Könyvtárban
  • beülős, beszélgetős esték a csapatépítés és az információcsere jegyében
  • tájékoztató előadások, interaktív beszélgetések a kreditrendszerről, az egyes kurzusok követelményrendszeréről, diplomaminősítő tantárgyak jelentőségéről, ösztöndíjakról, nyelvtanulási lehetőségekről, Erasmus plusz programról, tudományos diákköri tevékenységről, tantárgy specifikusan a tanulástechnikai módszerekről, zárthelyi dolgozatokkal kapcsolatos gyakorlati kérdésekről, vizsgaidőszakkal kapcsolatos információkról.


A Tutori Program keretében megszerezhető információk jelentősen megkönnyítik a felvett joghallgatók beilleszkedését, a követelményrendszer megismerését a felkészült és tapasztalattal rendelkező elsőéves PhD hallgatóknak köszönhetően.

 

A Programban résztvevő PhD hallgatók a 2013/14-es tanévben: Finta Csilla, Hárs András, Juhász Andrea, Kecskés Tamás, Kupecki Nóra, Masa Gabriella, Mikes Lili, Varga Csilla Erika, Szigeti Tamara


A Programban résztvevő PhD hallgatók a 2014/15-ös tanévben: Árkosy Lilla, Dúl János, Hárs András, Jakó Mira, Kupecki Nóra, Mészáros Gabriella, Molnár Erzsébet, Monori Zsuzsanna, Pétervári Máté, Pongó Tamás, Varga Csilla Erika


Varga Csilla Erika, Szigeti Tamara

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek