Bezár

2018

Tovább mélyül az együttműködés az SZTE és az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) között

Tovább mélyül az együttműködés az SZTE és az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) között

2018. szeptember 25.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018. szeptember 6-9. között Prof. Dr. Trócsányi László és Dr. Szalai Anikó részt vettek az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) évente megtartott igazgatótanácsi ülésén, valamint a hozzá kapcsolódó konferencián Görögországban, a szervezet Sounio-hoz közeli, tengerparti központjában.


DSC_0375


Az igazgatótanácsi ülésen Trócsányi László beszámolt arról, hogy a 2018-as évben az SZTE ÁJTK és az EPLO közötti együttműködés keretében megvalósult egy jelentős nemzetközi konferencia, az egyetemi könyvtár állományát bővítettük számos európai közjogi témájú folyóirattal és szakkönyvvel, valamint a kifejezetten erre létesített ösztöndíj-program támogatásával négy szegedi hallgató vehetett részt az EPLO valamelyik szakmai eseményén (nyári egyetemeken és szakmai gyakorlaton). Szalai Anikó, a projekt koordinátoraként feltérképezte az együttműködés további bővítésének lehetőségeit, így az oktatók küldését, valamint az EPLO hallgatóinak részvételét szegedi képzésekben.


page


Szalai Anikót megválasztották az Európai Közjogi Csoport tagjává, ami egyben az EPLO tudományos tanácsadó testülete is Európai Tudományos Tanács néven.


20171121_153132


A kapcsolódó konferencia témája a Brexit volt, különösen alkotmányjogi, Európa-jogi és nemzetközi jogi szemszögből. Trócsányi László az első panel moderátoraként összefoglalta a Brexit által felvetett jogi kérdéseket, hangsúlyozta az alkotmányos identitás problémáit és Európa jövőjének dilemmáit. A mintegy 150 fő részvételével zajló konferencián élénk tudományos vita bontakozott ki, különösen az Európa-jog, alkotmányjog és nemzetközi jog metszéspontjaiban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek