Bezár

2020

December_20-25_2019_3
Az SZTE ÁJTK programjai a 91. Ünnepi Könyvhéten

Az SZTE ÁJTK programjai a 91. Ünnepi Könyvhéten

2020. szeptember 11.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 91. Könyvhét alkalmából megrendezett könyvbemutatókon, amelyeken karunk oktatói is képviselik magukat.

2020. szeptember 15. (kedd) 17.00 – MTA SZAB székház

Az SZTE ÁJTK Európai Jogtörténeti Tanszék egyetemi docense, dr. Antal Tamás: A szegedi kir. ítélőtábla történetének IV. kötete 2019-ben jelent meg. A könyv bemutatóján a szerzővel dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla korábbi elnöke, az OBH elnökhelyettese és dr. Hámori Attila sorozatszerkesztő, jelenlegi ítélőtáblai elnök beszélget.


2020. szeptember 18. (péntek) 14.00 – MTA SZAB székház

„Mi történt Écskán?” – dokumentumregény egy bánsági ügyvédi dinasztia irattára alapján címmel jelentette meg kötetét Várady Tibor. A Közép-európai Egyetem professor emeritusa szerkesztésében, az Igazságügyi Minisztérium és a Vajdasági Jogász Egylet gondozásában 2020-ban Újvidéken látott napvilágot a Délvidéki (vajdasági) magyar jogászok. A Monarchiától a titói korszak végéig című kötet. A szerzővel műveiről dr. Révész Béla (SZTE ÁJTK Politológiai Tanszék, docens) beszélget.


2020. szeptember 18. (péntek) 17.00 – MTA SZAB székház

Az Államközi kapcsolatok című Iusperitus Kiadó gondozásában megjelent kötetét az SZTE ÁJTK két egyetemi docense, dr. Fejes Zsuzsanna és dr. habil. Szalai Anikó szerkesztette.



Az SZTE helyiségeiben megtartott könyvheti rendezvényeken résztvevők száma: 20-25 fő.

Az egyetemi helyszíneken a szervezők a jogszabályokban foglalt feltételek és higiéniai előírások (1,5 méteres védőtávolság betartása, maszkviselés, kézfertőtlenítési lehetőség biztosítása, köhögési etikett stb.) betartására fokozottan figyelnek. A programváltozás jogát az SZTE könyves rendezvényeinek szervezői – a koronavírus-járvány folyamatosan változó jellemzői miatt – fenntartják.


További és frissülő információ: az SZTE Hírportálján ( www.u-szeged.hu ) olvasható.




Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek