Bezár

Hírek

OTDK

Megkezdődött a 37. OTDK-ra való felkészülés az SZTE-ÁJTK-n

Megkezdődött a 37. OTDK-ra való felkészülés az SZTE-ÁJTK-n

2024. április 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2024. február 5-én rendezte meg az Előnevezettek Kari Tudományos Diákköri Konferenciáját, amelynek célja a 2025-ben megrendezésre kerülő 37. OTDK-ra való kvalifikáció biztosítása volt a 2023/2024. tanév tavaszi szemeszterében abszolutóriumot szerző joghallgatók számára. A korábbi évekhez képest örvendetes módon jelentősen megnőtt az előnevezők száma, ugyanis 14 hallgató is jelentkezett pályamunkájával a versenyre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

IMG_1791

A nagyszámú jelentkezőre való tekintettel ezúttal két tagozatban versenyezhettek a végzős hallgatók. A Civilisztikai Tudományok Tagozatban a hat előadó közül Melis Zsuzsannát I., Horváth Viktort II., míg Csányi Bendegúzt III. helyezéssel jutalmazták. A nyolctagú Közjogi Tagozatban jogtörténeti témájú dolgozatával Varga Benedek I. helyezést ért el, Agócs Petra II. helyezést kapott büntetőjogi dolgozatáért, Brindza Zsanett Lorettát pedig III. helyezéssel díjazták közigazgatási jogi kutatási eredményeiért. Urbancsok Marcell szintén büntetőjogi dolgozata pedig a tagozat különdíját érdemelte ki. A zsűri mindkét tagozatban meglátásaival igyekezett segíteni a dolgozatok véglegessé formálását a versenyzők számára.

IMG_1784

A konferencia megrendezésével így kezdetét vette Karunkon is a 37. OTDK-ra való felkészülés, amelynek első fordulója igencsak sikeresnek mondható, mivel mind a tizennégy hallgató dolgozatát alkalmasnak találták a zsűrik tagjai az országos versenyen való részvételre. A 37. OTDK jegyében a tavaszi szemeszterben 2024. április 26-án kerül még megrendezésre a Kari Tudományos Diákköri Konferencia, amely a végzős nemzetközi tanulmányok és politológia szakos hallgatók számára az előnevezésre kínál lehetőséget, míg Karunk, OTDK-ra készülő hallgatói itt mutathatják be gyakorlásképpen dolgozatuk jelenlegi készültségi fokát!

 

A konferencia programja az alábbi linken érhető el.

 

Ezúton is gratulálunk az Előnevezettek Kari Tudományos Diákköri Konferenciáján részt vevő minden hallgatónak, valamint köszönjük témavezetőik és a zsűritagok munkáját!

Pétervári Máté

„A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által kiírt Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása- A tehetségek azonosítása és kibontakoztatása az SZTE-ÁJTK diákköreinek keretében című, NTP-HHTDK-23-0073 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg.”

Kep2 KulturalisesInnovaciosMiniszterium

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Kapcsolódó hírek