Archív események

2017. február 14.

Új félév, újra tagfelvétel a Pro Juréban! Ha szeretnél egy fiatal, dinamikus csapat tagja lenni, ha szeretnél tenni a közösségért, akkor jelentkezz!

Jelentkezési határidő: 2017. február 22. éjfél.

2016. november 23.
2016. október 13.
2016. október 12.
2016. szeptember 30.
2016. szeptember 28.
2016. szeptember 20.
2016. április 25.

Kedves Barátaink!
Egy rendhagyó karitatív programra hívunk Titeket, ahol segíthettek néhány embernek, akik ugyan bűnt követtek el, de az igazságszolgáltatás utolérte őket, és elnyerték méltó büntetésüket.

2016. április 20.

Napjaink egyik legégetőbb problémáját a terrorizmus jelenti. Ennek egyik legfőbb forrása a név szerint mindenki által ismert Iszlám Állam. Azt azonban, hogy pontosan mi húzódik az említett szervezet mögött, feltehetően nagyon kevesen tudják. Feltehetjük magunkban a kérdést, hogy jogilag valójában mi is az Iszlám Állam? Honnan szerzi működéséhez szükséges anyagi forrásait? Miért éppen Párizs vagy Brüsszel volt terrortámadásának célpontja? A kérdések sorát a végtelenségig folytathatjuk.

2016. március 03.

Hogyan jön létre egy alkotmánybírósági határozat, milyen mechanizmusok vezetnek egy egy döntés meghozatalához?

Mennyire feladata az Alkotmánybíróságnak, hogy az „európai alapjogi mainstream” hazai képviselője legyen?

Feladata-e az AB-nek, hogy ahol az új normaszöveg kevesebb garanciát tartalmaz, mint amit a régi alkotmányra épülő AB-gyakorlat kimunkált, ott az AB a régi „szinten tartsa” az alapjogvédelmet, vagy ez a hatáskör túllépése lenne?

2015. november 10.
2015. november 04.

Sportolsz? Érdekel a sport és annak jogi szabályozása? A játékvezetői felelősség? A dopping? Nézőtéri erőszak? Játék jog? Státusz jog? Átigazolás? Játékos-ügynökökre vonatkozó szabályok? Kiemelt mérkőzések? Szankciók a sportban?

2015. október 14.

Magyarországon az elmúlt 6-8 évben jelentek meg először az úgynevezett startup vállalkozások, amelyek rövid idő alatt a mindennapjaink részévé váltak. Ki ne ismerné a Facebookot, az Instagramot, a Prezit, az E-bayt vagy ki ne hallott volna már a közösségi autómegosztásról? Azonban e rendkívül gyorsan fejlődő terület jogi vonatkozásairól érdemtelenül kevés szó esik.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

Legolvasottabb