Bezár

Nemzetközi Magánjogi Tanszék

Prof. Dr. Nagy Csongor István

Prof. Dr. Nagy Csongor István

2015. július 15.
2 perc

tanszékvezető egyetemi tanár, Ph.D., LL.M., S.J.D.
Szobaszám: Bocskai u. 10-12., III. em. 80.
Fogadási idő: megbeszélés szerint
Telefon: +36 (62) 343-445
E-mail: nagycs@juris.u-szeged.hu


NCsI_2023


Nagy Csongor István a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára és az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének tudományos tanácsadója. A kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen társult professzora, a Közép-Európai Egyetem állandó vendégprofesszora és a skóciai Aberdeeni Egyetem Nemzetközi Magánjogi Kutatóközpontjának társult tagja.

 

Jogi diplomáját az ELTE Jogi Karán szerezte, ahol a későbbiekben PhD-fokozatot szerzett. Egyetemi évei alatt a Bibó István Szakkollégium és a Láthatatlan Kollégium tagja volt. A Közép-európai Egyetemen mester- (LL.M.), majd S.J.D. (jogi doktori) fokozatot szerzett. Tanulmányokat folytatott Rotterdamban, Heidelbergben és New Yorkban (a Cornell Egyetemen). Vendégprofesszor, illetve -kutató volt Hágában (az Asser Intézetben), Münchenben (két alkalommal, a Max Planck Intézetben), Brnoban (a Masarykova Egyetemen), Hamburgban (a Max Planck Intézetben), az Edinburgh-i Egyetemen, Londonban a British Institute of International and Comparative Law-ban, a Riga Graduate School of Law-ban, az Indiana University-n az Egyesült Államokban, a kanadai Center for International Governance Innovation-ben, a Queenslandi Egyetemen Ausztráliában, a pekingi China-EU School of Law-ben, Taipeiben a Nemzeti Chengchi Egyetemen, Firenzében az Európai Egyetem Intézetben és Rómában a LUISS Egyetemen.

 

Több mint 230 publikációja jelent meg magyar, angol, francia, német és román nyelven, valamint fordításban horvát és spanyol nyelven, köztük 30 tudományos közlemény az MTA által jegyzett, nemzetközi listás folyóiratban. A „Verseny és Szabályozás” évkönyv szerkesztőbizottságának tagja. 13 magyar és angol nyelvű könyv egyedüli szerzője, és 23 magyar és angol nyelvű kötet szerkesztője vagy társszerkesztője, amelyek az Akadémiai Kiadó, az Ashgate, Council on International Law and Politics, Edward Elgar, Eleven Publishing, Europa Law, HVG-Orac, Kluwer, Routledge és Springer kiadók gondozásában jelentek meg. Műveire történt független hivatkozások száma 1.373, idézettségének Hirsch indexe 17. Tudományos munkáira mind az Európai Unió Bírósága, mind a magyar bíróságok (Kúria, Fővárosi Ítélőtábla, Szegedi Ítélőtábla, Fővárosi Törvényszék, Gyulai Törvényszék) több ügyben hivatkoztak.


CsIN_ResumeCV_01012023


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek