Bezár

Hírek

sporto

Sportösztöndíjas hallgatók bemutatkozása

Sportösztöndíjas hallgatók bemutatkozása

2024. június 05.
4 perc


Juhos Tibor Balázs

eb_igazolvany


"Juhos Tibor Balázs vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi karának negyedéves, üzleti jogi modulos hallgatója. 5 éves korom óta teniszezek, 9 éves korom óta versenyszerűen. Jelenleg az SONRISA-SZTE Sportmánia csapatát erősítem az országos csapatbajnokság 1. osztályában. Legjobb eredményeim közé sorolnám, hogy 12-18 éves koromig korosztályomban a legjobb 10 játékos között jegyeztek a hivatalos ranglista alapján, 14-18 éves korom között 2x nyertem csapatban Vidékbajnokságot, 2018-ban a Magyar Bajnokságon csapatban a 2.helyet szereztük meg. A felsorolást folytatva ide sorolnám még a 2023-as, Granadában megrendezett Egyetemi Európa Bajnokságon elért 9. helyezést, valamint számos felnőtt 2. osztályú versenyen szerzett első helyemet. Külön kiemelném, hogy 2023-ban az SONRISA-SZTE Sportmánia csapatával megnyertük a magyar 2. osztályt, ezzel kivívtuk az 1. osztályban való szereplést."


Király Miklós

Kiraly_Miklos


"Király Miklós vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának ötödéves, bűnügyi tudományok modulos hallgatója. Evezős pályafutásomat 2014-ben kezdtem meg az MVM Szegedi Vízisport egyesületnél. Az elmúlt 10 évben számos hazai és nemzetközi versenyen képviseltem Országunkat, Karunkat és az Egyesületemet. Legjobb eredményemnek a 2019-ben, Tokióban megrendezett korosztályos Világbajnokságon elért 5. helyet, és a 2022-ben Belgiumban tartott U23-as Európa Bajnokságon elért 4. helyet tekintem. Emellett számos egyetemi csapatversenyen is indultam. 2022-ben csapatunk 2. helyet szerzett a Dunai regattán, valamint egy alkalom erejéig sportágat váltva 3.helyezést értünk el a tavalyi MEFOB Sárkányhajó versenyén. "

Kling Réka

1645264390390


"Kling Réka, másodéves nemzetközi tanulmányok hallgató vagyok. Sportkarrierem közel tíz éve kezdődött a Hőgyészi Általános Iskolában. 7. osztályos koromban kerültem az akkor még Omega AC néven ismert Tamási TAM-BAU AC egyesületéhez. Itt ismerkedtem meg a súlylökésen kívül a diszkoszvetéssel is. Több országos bajnokságra jutottam el és ezek közül nyertem is meg párat a Tamásiban töltött éveim során. Ezt követően 2017-ben a Bonyhádi AC-hoz igazoltam, mivel a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója lettem. Itt Scheidler Géza edzővel kezdtem meg a közös munkát. Még 2017-ben vehettem részt az első válogatott és nemzetközi versenyemen Olaszországban, ahol súlylökésben megszereztem az első helyet. Gimnáziumban töltött éveim alatt több válogatott és hazai verseny is részt vettem. Megdöntöttem az gimnázium közel 40 éve fennálló iskolacsúcsát súlylökésben és később a diszkoszvető csúcs is az én nevemhez tartozott. 2021-ben vehettem részt karrierem eddigi legnagyobb megmérettetésén. 2021. júliusában Észtország fővárosában Tallinnban rendezték az U20-as Atlétikai Európa Bajnokságot, amelyre sikerült szintet teljesítenem, így a az utazókeret tagja lettem. Az EB szereplés akkor még nem sikerült a legjobban, de nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt. 2022-ben az érettségi után lettem az SZTE hallgatója. Szegeden Ifjabb Eperjesi László segítségével készülök mai napig is a további versenyekre. 2023-ban szintén részt vehettem az akkor a finnországi Espoo-ban szervezett U23-as Európa Bajnokságon. Itt egy sokkal jobb szerepléssel lettem összesítésben 16. helyezett. 2024-ben részt vehettem az első Dobó Európakupámon Portugáliában, ahol a B döntőben 6. helyezést értem el. Jelenleg a 2025-ös U23-as Európa Bajnokságra készülünk. (Ebben a közel tíz éveben csak, hogy számszerűbben is látható legyen jelenleg 120db éremmel rendelkezem amiből 77 arany, 25 ezüst és 19 bronz.)"

Szilágyi Balázs

SZB


"A nevem Szilágyi Balázs és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar első éves hallgatója vagyok Nemzetközi Tanulmányok szakon. Emellett már 12 éve kenuzok. A sporttal eltöltött éveim alatt számos versenyen indultam és rendszeresen versenyzek a mai napig. A legjobb eredményem az egy ifjúsági világbajnoki ezüstérem, de büszkén gondolok vissza a magyar bajnoki címekre is. Hosszútávú céljaim közé tartozik az olimpiai szereplés és az, hogy nemzetközi szinten egy meghatározó sportoló lehessek. A sport mellett a tanulást is rendkívül fontosnak tartom, ezért kerestem egy olyan egyetemet, ahol támogatnak a sportcéljaim elérésében és ösztönöznek a tanulásra is egyaránt. Nagyon szeretem az egyetem légkörét, és úgy érzem, megtaláltam a helyem a hallgatói közösségben. Szenvedélyem a kenuzás mellett a nemzetközi kapcsolatok és a jog világa is, és izgatottan várom, hogy mindezt összeköthessem a jövőbeni pályafutásomban."

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek