Bezár

Hírek

Kiemelt hírek

hatter

2023. szeptember 14.

Időpont: 2023. október 10. (kedd) 09.00-18.00 óra
Helyszín: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.


IMG_8151

2023. szeptember 15.

2023. szeptember 11-én második alkalommal rendezett eskütételt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a frissen felvett hallgatók számára.

pontszamito_kalkulator_01

2023. szeptember 12.

A Szegedi Tudományegyetemen elindult a 2024-es felvételi eljáráshoz fejlesztett pontszámító kalkulátor: https://pontkalkulator.szte.hu/ A szegedi egyetem a tavalyi évben kezdte meg a pontkalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését.

Horváth Kata Zsuzsanna

2023. augusztus 25.

Pecuniam credere. Életképek az antik római hitelélet világából című dolgozatával II. helyen végzett az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekció, Római Jogi Tagozatában, Horváth Kata Zsuzsanna, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzett joghallgatója. Kata témavezetője Prof. Dr. Jakab Éva, az SZTE ÁJTK oktatója és Dr. Pozsonyi Norbert, az SZTE ÁJTK adjunktusa volt

Tucsek_Mate_kiemelt

2023. augusztus 11.

Az anyagi pervezetés felülbírálata a másodfokú eljárásban című dolgozatával II. helyen végzett az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Polgári Eljárásjogi Tagozat, Állam- és Jogtudományi Szekciójában Tucsek Máté, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzős joghallgatója. Máté témavezetője Dr. Szívós Kristóf, az SZTE ÁJTK tanársegédje volt.

B94D4F4C-31C2-4ED6-B714-E5030E2C29A2

2023. augusztus 04.

Politikusok a Facebookon: a 2021-es előválasztási és a 2022-es országgyűlési választási kampány az online térben című dolgozatával I. helyen végzett az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Politikatudomány II. Tagozatának Társadalomtudományi Szekciójában Csiby Fruzsina, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar doktorandusz hallgatója. Fruzsina témavezetője Dr. Merkovity Norbert, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense volt.

Koncz Péter_kiemelt

2023. július 28.

Az alapjogok horizontális hatálya - egy elemzés a hazai alkotmánybírósági gyakorlat alapján című dolgozatával I. helyen végzett az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának Alkotmányjog IV. tagozatában Koncz Péter, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzős joghallgatója. Péter témavezetője Dr. Sulyok Márton, az SZTE ÁJTK Közjogi Intézetének adjunktusa volt.

Varga Benedek_kiemelt

2023. július 14.

Az árdrágító visszaélésekről szóló 1916: IX. tc. dogmatikai elemzése a Budapesti Királyi Törvényszék gyakorlata alapján (1916-1918) című dolgozatával I. helyen végzett az Országos Tudományos Diákköri Konferencián és elnyerte a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának különdíját Varga Benedek, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar negyedéves joghallgatója. Benedek témavezetője Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária, az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszék vezetője, egyetemi tanár és Dr. habil. Varga Norbert, egyetemi docens volt.

Biró Roland_kiemelt

2023. július 21.

Emberi jogi egyezményekhez fűzött fenntartások című dolgozatával III. helyezést ért el az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Nemzetközi Tanulmányok II. Tagozatának Társadalomtudományi Szekciójában Biró Roland, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar nemzetköz tanulmányok szakirányon diplomát szerzett hallgatója. Roland témavezetője Dr. Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetének vezetője, egyetemi docens volt. A sikeres eredményt elért hallgató jelenleg az SZTE ÁJTK elsőéves joghallgatójaként folytatja tovább tanulmányait.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek