Bezár

Pályázatok

Black_text_wide

DIGICRIMJUS: New challenges for teaching researching and practicing criminal law in the digital age

DIGICRIMJUS: New challenges for teaching researching and practicing criminal law in the digital age

2021. október 28.
1 perc


Felsőoktatási stratégiai partnerség a digitalizáció és büntető igazságszolgáltatás területén a Szegedi Tudományegyetem vezetésével

DIGICRIMJUS címmel új felsőoktatási stratégiai partnerségi kapcsolatot alakított a Szegedi Tudományegyetem, a Konstanzi Egyetem és az Isztambuli Egyetem. A háromoldalú, a digitalizáció és a büntető igazságszolgáltatás aktuális kihívásaira fókuszáló projektet a Tempus Közalapítvány a Magyarországon beadott pályázatok közül az értékelés során első helyre rangsorolta és az Európai Unió Erasmus+ programja több, mint 150 000 Euróval támogatja.


A DIGICRIMJUS négy alappillére a digitalizáció, a büntető igazságszolgáltatás, a jogösszehasonlítás és a tanulási eredményalapú oktatásfejlesztés, központi témája pedig a büntetőjog alkalmazásának kihívásai napjaink információs társadalmában. E keretrendszerben a projekt résztvevői a klasszikus büntetőjogi kérdések mellett (így például büntetőjogi felelősség a mesterséges intelligencia használatával megvalósult tényállásokban), a büntető igazságszoláltatás számos egyéb témakörét (mint például nyomozás a kibertérben, vagy fogvatartotti kapcsolattartás online eszközök segítségével) fogják három éven keresztül vizsgálni és kutatási eredményeiket tanulási eredményalapú oktatási segédanyagok formájában széleskörben elérhetővé tenni. A jelen, illetve a jövő joghallgatói és jogászai számára készült új, innovatív tananyagok készítésén túl a konzorcium kiemelt hangsúlyt fektet a tudományos ismeretterjesztésre is.


A stratégiai partnerség mindemellett egy jövőbeni, új közös LL.M. képzés alapjainak lefektetésére is lehetőséget biztosít.(2020-1-HU01-KA203-078670)


https://www.digicrimjus.com/EU

Aktuális események

Kapcsolódó hírek