Bezár

Hírek

Infektologia

Ingyenes egészségügyi szűrések, tanácsadások és programok az egész családnak

Ingyenes egészségügyi szűrések, tanácsadások és programok az egész családnak

2023. május 17.
3 perc

Június 3-án a szegedi Széchenyi térre látogat a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat 2009-ben életre keltett egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. Az eseményen részt vevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot is támogathatják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely az egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak és szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad. Ezzel tartalmas és hasznos időtöltést kínálva minden korosztály számára. A programokon és az egészségügyi szűréseken kortól függetlenül bárki részt vehet. Az eseményen részt vevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot is támogathatják. Minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forint értékű adományponttal bővül a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadomány. Így a lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a poszt-COVID ellátás korszerűsítését.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban a poszt-covid kardiológiai betegellátás szoros együttműködésben dolgozik az infektológiai osztállyal.

A Richter Egészségnap rendezvény során befolyó összeget a rendelkezésre álló jelenleg alap felszereléssel bíró UH készülék fejlesztésére fordítja az intézmény. Első lépésként transoesophagelis UH fej vásárlására, a Covid infekció következményeként fellépő pitvarfibrillatio esetén fülcsetrombus kizárására, illetve elhúzódó fertőzések során esetlegesen felmerülő szívbelhártya gyulladás diagnosztikájára, vegetatio jelenlétének tisztázására. Későbbiekben további fejlesztésként strain vizsgálatra alkalmas programra is szükség lenne, a szívizom funkció romlásának mielőbbi diagnosztizálása céljából. A Covid fertőzésen átesett betegeknél alap szív UH vizsgálattal a szívizom érintettsége nem ismerhető fel, viszont strain vizsgálat már károsodást kimutathat.

Richter

A rendezvény az Egészségsétával kezdődik: 9 órakor a Dóm térről egy közös napindító sétával érkeznek a résztvevők az esemény helyszínére.

A rendezvényre történő első belépésért idén dupla, 1.000 forint értékű adománypont jár, így az Egészségséta résztvevői már kora reggel 1.500 forint értékű adományponttal támogathatják a klinikát a kitűzött céljának megvalósulásában.

A Széchenyi téren mintegy 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók. Többek között lesz prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés- és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, diabetológia, nőgyógyászati és urológiai tanácsadás is.

A Richter minden aktivitást 1-1 virtuális adományponttal jutalmaz, melyek értéke 500 forint. Így a lakosok részvételükkel nemcsak magukért, de a közösségért is tesznek.



A szűréseken és tanácsadásokon kívül családi programokkal is várják az érdeklődőket: a 9:45-kor kezdődő Katus Attila torna mellett számos táncelőadást és színpadi bemutatót láthatnak a helyszínre látogatók, 14:30 órakor pedig Kocsis Tibor lép a színpadra.

A Richter a Nőkért sátorban egész nap életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata, Molnár Andrea és Béres Alexandra jóvoltából, míg a legkisebbeknek bábszínház, gyermeksarok, interaktív élményszoba látogatás, virtuális gyárlátogatás, gyerektánc és elsősegély bemutató nyújt szórakozást.

A személyes jelenlét mellet online is lehetőség van az adományalap gyarapítására, ugyanis a Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 500 forintot jelent a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnak.

További információ és a részletes program a www.egeszsegvaros.hu weboldalon, valamint a Richter Egészségváros Facebook-oldalon érhető el.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Kapcsolódó hírek