Bezár

Felvételizőknek

December_20-25_2019_22

Digitális tanulási lehetőségek az SZTE ÁJTK-n

Digitális tanulási lehetőségek az SZTE ÁJTK-n

2020. november 20.
3 perc

A digitális tanulás lehetőségei számunkra azért fontosak, mert lehetőséget adnak arra, hogy szélesebb és színesebb tudásanyagot mutassunk meg hallgatóinknak és kínáljuk fel elsajátításra. A digitális környezetre szabott tananyagok mindig frissek és naprakészek, folyamatosan bővítjük azokat.


Számos kurzusunk tananyaga digitális környezethez kapcsoltan is tanulható, így amellett, hogy ezek elsődleges felhasználása az egyetemi tanórákon tanári közreműködéssel történik, önálló tanulással is lehet haladni ezek segítségével.


Az ÁJTK digitális tananyagai böngészhetők az SZTE Elektronikus Tananyag Archívumában

http://eta.bibl.u-szeged.hu/view/faculty/ajtk/2020.html


Karunk Youtube csatornája érdekes kínálatot nyújt a kari élettel kapcsolatos eseményekről, azonban a Bűnügyi Tudományok Intézetének YouTube csatornája kifejezetten szakjogi ismereteket közvetít - érdemes belenézni akár felvételizőként is.


Tananyag. Videón. Joghallgatóknak és persze mindenkinek, akit érdekel.

https://www.youtube.com/channel/UC8DD1SvuiewpP4uPyJybUOQ/featured


Az SZTE egyedülálló lehetőséget biztosít minden hallgatója számára, hogy tagja legyen egy még nagyobb közösségnek is – a Coursera tanulói-közösségének.


A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb egyetemek - köztük például a Yale, a Michigani Egyetem, és olyan vállalatok, mint a Google és az IBM - 19 nyelven kínálnak közel 4 ezer kurzust. A Coursera és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredményeképpen a szegedi hallgatók ingyen juthatnak hozzá ezekhez a tananyagokhoz és a kurzus elvégzését igazoló oklevélhez.


A Coursera 2019-ben fejlesztette ki a Coursera for Campus (https://www.coursera.org/campus/) programot kifejezetten azért, hogy a felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói számára rendelkezésre állhassanak a 11 tudományterületet felölelő tananyagok. A Coursera kurzusai kisebb egységekből, “hetekből” állnak, amikben videós és szöveges tananyagot egyaránt találni. A gyakorló feladatokon túl társértékelő feladatok (a kurzus hallgatói egymás munkáját értékelik megadott szempontok alapján) és fórumok is tartoznak a tananyaghoz.


A Coursera for SZTE útlevél a tudáshoz, ami most elérhető az egyetem oktatóinak és hallgatóinak.


A tudás határtalan, ahogyan a felhasználási lehetőségei is.


A Coursera tananyagok önállóan elvégezhetőek, hiszen a rövid videóleckék, olvasmányok és gyakorlótesztek úgy vannak összeállítva, hogy a kurzust záró online vizsga előtt bármennyiszer hozzá lehessen férni a tartalmukhoz.


A Coursera a kurzusok elvégzéséről igazolást állít ki, és jelzi a teljesítést az egyetem felé. A Coursera tartalmakat az oktatók részben vagy teljesen be tudják építeni a meglévő szegedi kurzusokba akár egy-egy videó vagy gyakorlóteszt erejéig.


A Coursera for SZTE program elérhető ezen a linken.


Íme egy rövid videó a Coursera for Campus programról:
Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek