Bezár

Felvételizőknek

ajtk1

Law-dulj neki a jogi karnak – Szegeden ... és kinyílik a világ!

Law-dulj neki a jogi karnak – Szegeden ... és kinyílik a világ!

2020. december 02.


Miért?

 

„Lokális tudás, globális előny”

 

Mi vagyunk az ország egyetlen jogi kara, amely fő profilunk, a jogász szak mellett politológia és nemzetközi tanulmányok szakokat is ajánl. Nem is akárhogy. Nemzetközi tanulmányokat a magyar (BA, MA) mellett francia (MA) és angol (MA) nyelveken is tanulhattok nálunk, amelyek kiváló nemzetközi munkahelyekhez vagy továbbtanuláshoz biztosítanak több éve kipróbált alapot. Ez is mutatja, hogy velünk lehet hosszú távra tervezni.

 

Nézd meg néhány interjúnkat, amelyeket magyar és külföldi öregdiákjainkkal készítettünk, ha többet szeretnél tudni az ebben rejlő lehetőségekről!

 

Szakjainkon közel 150 aktív kari Erasmus kapcsolatunk van vezető európai egyetemekkel, aktív kari és tanszéki kapcsolattartókkal, hogy Te is részévé válhass a felsőoktatási mobilitásnak. A COVID ellenére sok a lehetőség „online” mobilitásra is. A technológia nemcsak a határokat győzi le.

 

Több nyelven indu-law jogi képzések, amikért j-ÖJJI-de:

 

Az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet (ÖJJI) szervezésében több idegen nyelvű jogi képzés közül választhatsz a képzési idő alatt, után:

- Deutsche Rechtsschule Szeged, német jogi képzés (graduális és posztgraduális formában is) magyar hallgatóknak. Olvass róluk és kövesd őket a Facebook-on! 

- ALT LLM Angolszász jogi és angol jogi szakfordítói LLM képzés 

- ITL LLM Nemzetközi és európai befektetési és kereskedelmi jogi LLM 

- CIPL LLM Összehasonító Szellemi Tulajdonjogi képzés

 

Nem vagy biztos nyelvi alapjaidban?

 

A jogász szak nemzetközi moduljában megszerezhető nyelvi tudás mellett tanulhatsz angol jogi szaknyelvet, illetve az Egyetem által nyújtott lehetőségekkel is élhetsz. Az IKI (Idegennyelvi Kommunikációs Intézet) nyelvkurzusokkal segíti fejlődés.

 

Ezután pedig ....

 

... ha megszerezted a biztos nyelvi alapokat, ha nem - az alábbi lehetőségek közül még mindig választhatsz:

 

- külföldi tanulmányutak, intézménylátogatások nemzetközi intézményekhez, más országok állami szerveihez

EU Alapjogi Ügynökségés Osztrák Alkotmánybíróság

NATO Brüsszel

 

- részvétel idegen nyelvű, nemzetközi versenyeken és egyetemi programokon, külföldön – oktatóinkkal együtt vagy nélkülük:

Nyári egyetemek – Viadrina Human Rights Summer School (Németország/online), EPLO Summer School and Academy(Görögország/online)

Academic programok – Regional Academy on the United Nations (Regionális ENSZ Akadémia, több európai egyetem együttműködésében)

Versenyek – az ICC Moot Court (Az ENSZ Nemzetközi Büntetőbíróságának modellezése, amelynek keretében még nagykövetséget is látogattunk!)

 

- részvétel hazai idegen nyelvű programjainkon:

IWCL – International Week of Criminal Law

IDSA Szeged konferenciák

SZEMUN – Szeged Model United Nations, ENSZ modellezés (Ezt biztos, neMUNod meg!)

 

- idegen nyelvű vendégeink, vendégprofesszoraink előadásainak látogatása:

Tartott már itt előadást a brit nagykövet

Beszélt már a jogi karon a Fehér Ház egyik volt politikai tudósítója, Ronald Reagan amerikai elnök beszédírója

Sokszor járnak nálunk professzorok az Egyesült Államokból, de néha gyakorló jogászaik (bírák és ügyvédek) is megfordulnak nálunk.

 

Ez pedig csak pár példa mindabból a széles képzési és szakmai fejlődésre sarkalló tanórán kívüli programkínálatból, amelyet nálunk megtalálhatsz.

 

Találkozzunk a Law-faránál!

 

#hajrájtk

#együttújra


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek