Bezár

Tudományos és Pályázati Hírlevél

Tudományos és Pályázati Hírlevél (2017/42.)

Tudományos és Pályázati Hírlevél (2017/42.)

2017. december 22.
2 perc

Kellemes_unnepeket

KONFERENCIÁK/WORKSHOP-OK, TUDOMÁNYOS ELŐADÁSOK

 

1. Meghívó a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara, az Alkotmánybíróság és az Igazságügyi Minisztérium által, a Szent Korona hazahozatala 40. évfordulója alkalmából közösen szervezett tudományos konferenciára.

 

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar, II. János Pál pápa terem (1088 Budapest, Szentkirályi utca 28.)

Időpont: 2018. január 8. (hétfő)

 

A részvételi szándék visszajelzésének határideje 2018. január 3-a a conference@im.gov.hu e-mail címen keresztül.

 

Letölthető dokumentum: Meghívó és program. 

 

 

2. 2018-ban is meghirdetésre kerül a „The Geneva Challenge” program, amelynek célja, hogy bátorítsa a mester szakos hallgatókat az interdiszciplináris probléma megoldásra, valamint a fejlődés biztosítására az érintett témakörök kapcsán.

3-5 fős csapatok jelentkezését várják 2018. április 16-ig.

 

Bővebb információ az alábbi weboldalon érhető el: graduateinstitute.ch/TheGenevaChallenge

 

Letölthető dokumentum: Felhívás.

 

 TOVÁBBKÉPZÉS


 1. Az Erasmus+ programot Magyarországon koordináló Tempus Közalapítvány a felsőoktatási szektorban tervezett stratégiai partnerségekhez és centralizált pályázattípusokhoz (Erasmus+ felsőoktatási fejlesztési projektek, Erasmus Mundus közös mesterképzések, Jean Monnet pályázatok) kapcsolódóan pályázatíró szemináriumokat szervez.

 

Bővebb információ az alábbi weboldalakon: http://tka.hu/rendezveny/9107/erasmus-palyazatiro-szeminarium-felsooktatas-centralizalt-palyazatok

http://tka.hu/rendezveny/9106/a-projekttol-a-palyazatig-erasmus-felsooktatasi-strategiai-partnersegek-palyazatiro-szeminarium

 

Letölthető dokumentum: Erasmus pályázat.

 

FELHÍVÁS

Hozzáférést kaptunk a Typotex kiadó Interkönyv adatbázisához, amelyen 600 magyar e-könyv érhető el, jelenleg még csak online olvasható módban.

 

Az oldalon a felsőoktatásban releváns anyagok találhatóak meg elektronikus formában. Elsősorban friss, az utóbbi 20 év tudományos eredményeit feldolgozó tudományos munkák, valamint időtálló klasszikusok érhetők el magyar és külföldi szerzőktől.

 

A hozzáférés IP alapú vagy eduID-s bejelentkezést igényel. Az adatbázis használatáról bővebb információk a "Használat" oldalon olvashatók: https://edu.interkonyv.hu/hasznalat.

http://www.ek.szte.hu/typotex-interkonyv/

 

Hírlevelet összeállította:

Dr. Varga Norbert

a tudományos ügyek dékánhelyettese

Aktuális események

Kapcsolódó hírek