Bezár

Tudományos és Pályázati Hírlevél

Tudományos és Pályázati Hírlevél (2018/39.)

Tudományos és Pályázati Hírlevél (2018/39.)

2018. szeptember 19.
3 perc

KONFERENCIÁK/WORKSHOP-OK, TUDOMÁNYOS ELŐADÁSOK

 

1. Meghívó A társasági jog múltja, jelene, jövője című konferenciára.

 

Időpont: 2018. szeptember 19. (szerda) 10.00 óra

Helyszín: SZAB Székház (Szeged, Somogyi u. 7.).

 

Letölthető meghívó.

 

2. Meghívó a Virtus Vállalkozáskatalizátor Programjának Nyitórendezvényére.

Az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Program létrehozásával a Szegedi Tudományegyetem elsődleges célja, hogy a vállalkozói szemléletet és a vállalkozói kedvet népszerűsítse az egyetemisták és a kutatók körében. A Program keretein belül szakértői háttértámogatást biztosít az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság a vállalkozó kedvű fiataloknak.

A rendezvényen szakmai előadást tart Ville Kairamo a Demola vezetője. Előadása címe: Regional and international dimensions of university-industry collaborations.

 

Időpont: 2018. szeptember 19. (szerda) 17.00 óra

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra Díszterme (Szeged, Kálvária sgt. 23.).

 

Letölthető meghívó.

 

3. Tájékoztatás a K.J. Somaiya Institute of Management Studies and Research intézet tudományos konferenciájáról.

A konferencia célja akadémikusok, kutatók, doktori hallgatók és tudományos munkát végző szakemberek számára lehetőséget biztosítani kutatási munkájuk bemutatására, valamint tudományos kapcsolataik építésére.

A kiválasztott tanulmányok később az "Indian Journal of Economics and Business" folyóiratban is publikálásra kerülnek.

 

További részleteket mellékelten csatolt dokumentumban (SIFICO brochure-2019.pdf), valamint az alábbi linken találnak: https://simsr.somaiya.edu/simsr/

 

PÁLYÁZAT

 

1. Wolters Kluwer Jogászdíj 2018. évi pályázati felhívás.

Az idei évben a fiatal tehetségek, két külön kategóriában (végzett jogász és joghallgató) pályázhatnak jogász mentoruk révén.

Kiváló lehetőség e pályázat a hallgatók vagy épp végzett hallgatók és szakmai mentoraik számára pályázat benyújtására.

 

A beérkező fiatal tehetségek pályázói közül a legjobb 6 meghívást kap a díjkiosztó gálavacsorára a jogi hivatásrendek országos képviselőivel együtt ünnepelve, a Kar pedig PR kommunikációban tudathatja a pályázás tényét. A nyertes egy éven át használhatja e címet.

 

Pályázati felhívás elérhető mellékelten csatolva: Jogaszdij felhivas 2018.pdf, valamint az alábbi linken https://jogaszdij.hu/ keresztül.

 

 

TANULMÁNYI VERSENY

 

1. Felhívás a XIII. Miskolci EU Vándorkupa országos szintű, uniós jogi jogesetmegoldó- és perbeszédversenyen történő részvételre.

Az évek óta nagy sikernek örvendő országos szintű, jogeset megoldó- és perbeszédverseny célja, hogy – a magyar jogászképzésben hiánypótló szereppel – uniós jogi tárgyú megmérettetési lehetőséget kínáljon valamennyi graduális és posztgraduális képzésben résztvevő hallgató, valamint szakvizsgával még nem rendelkező fiatal gyakorló jogász számára.
 

Jelentkezési határidő: 2018. október 1. (hétfő)


A versenyre jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap postai és elektronikus címre történő megküldésével és a regisztrációs díj befizetésével lehet.

A részletesebb verseny felhívást, a jogesetet, az eljárási szabályzatot és a jelentkezési lapot az alábbi linken keresztül érhetik el:


Letölthető versenyfelhívás.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

 

1. Idén ősszel ismét megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája programsorozat, melyhez a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott.

 

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor rejtett helyek nyílnak meg a látogatók előtt. A szegedi egyetemen több mint 350 oktató, kutató és hallgató mutatja be tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, játékos programok, bemutatók, kísérletek, kalandtúrák, workshopok kora délutántól késő éjszakáig!

 

Időpont: 2018. szeptember 28. (péntek)

 

A Kar programkínálata megtekinthető honlapunkon.


Az SZTE teljes programkínálata elérhető a rendezvény hivatalos honlapján: www.kutatokejszakaja.hu

 

 

Hírlevelet összeállította:

Dr. Varga Norbert

a tudományos ügyek dékánhelyettese

Aktuális események

Kapcsolódó hírek